Undervisning

Når du spiller på blokfløjte, er det en næsten helt afslappet håndstilling, der er udgangspunktet. Du lærer at trække vejret og bruge luften på en god måde.

Der findes original blokfløjtemusik helt fra middelalderen og op til idag. I undervisningen skal du derfor spille både kendte og ukendte -nye og gamle -sange.

Du starter med at spille på en sopranblokfløjte, som du selv skal medbringe til undervisningen. Læreren hjælper gerne med gode råd og vejledning, når du skal købe en fløjte. Når fingrene rækker til det, spiller du mest på hovedinstrumentet: altblokfjøjten. Senere i undervisningsforløbet vil der være mulighed for at låne blokfløjter, som er større end altblokfløjten. De større instrumenter bruges mest til sammenspil.

Du har som blokfløjteelev, mulighed for at spille med i Blokfløjteorkestret, når du er klar til det.

.

 

Blokfløjte

Du kan spille blokfløjte fra 1. klasse.

Du kan gå til soloundervisning eller vælge Blokfløjtehold for 2.-3. klasse.

Blokfløjten er et træblæserinstrument, der findes i mange størrelser, som klinger både højt og dybt, og giver derfor mange muligheder for sammenspil med hinanden og andre instrumenter. Blokfløjten bruges mest i klassisk musik og folkemusik, og der findes originalmusik for blokfløjten helt tilbage fra middelalderen og frem til i dag.

 

Blokfløjtelærer:

Marit Ernst Bock

Musikskolen Lyngby-Taarbæk · Rustenborgvej 3 · 2800 Kgs Lyngby · Tlf. 4597 3659 · musikskolen@ltk.dk