Undervisning

I undervisningen arbejder du med teknik, f.eks. vejrtrækning og klang og efter bare få gange spiller du melodier, som stiger i sværhedsgrad, efterhånden som du bliver dygtigere.

Som tværfløjteelev bliver du tilbudt en plads i Musikskolens Projekterorkester som er for alle nye elever, der spiller blæserinstrumenter.  Her oplever du suset ved at spille sammen med en masse andre.
Projektorkesteret er for alle nye blæserelever, så du kan øve dig i at spille i orkester, og senere rykke op i Det Ny Orkester og Ungdomsharmoniorkesteret. Du kan også spille med i Flutechoir.

 

Tværfløjte

Du kan spille på tværfløjte fra du går i 2. klasse.

Du får soloundervisning på tværfløjte:

Tværfløjten er med i træblæserfamilien, selvom den normalt er lavet af messing. I gamle dage var tværfløjten lavet af træ - deraf navnet.

Lyden frembringes ved, at luften fra munden spaltes på kanten af et hul. Spaltningen sætter luften i svingninger, hvorved tonen dannes.

Tværfløjten bruges både i klassisk og rytmisk musik. Fra de store orkestre som et symfoniorkester og harmoniorkester til kammermusik og rytmisk musik som jazz, rock og latin.

Du kan selv tage en tværfløjte med til undervisningen, men der er også mulighed for at leje en tværfløjte i Musikskolen.

 

Tværfløjtelærer:

Poul Lopdrup

Musikskolen Lyngby-Taarbæk · Rustenborgvej 3 · 2800 Kgs Lyngby · Tlf. 4597 3659 · musikskolen@ltk.dk